Μέσα στο χωράφι της ψυχής όλων των ανθρώπων βρίσκεται ένας σπόρος προοπτικής. Ο σπόρος αυτός είναι το χάρισμα, το ταλέντο ή μια ξεχωριστή ικανότητα που διαθέτει ο καθένας μας. Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς τον σπόρο αυτό. Όλοι είμαστε καλοί σε κάτι φτάνει να το εντοπίσουμε. Όταν ο άνθρωπος αξιοποιεί το χάρισμα του, αποκτάει φτερά. Η σπίθα του γίνεται λάμψη και μπορεί να του προσφέρει ουσιαστική ευτυχία , εξαιρετική αυτοπεποίθηση και αυθεντική ικανοποίηση.

Είναι ευθύνη του καθενός να εντοπίσει και να προσφέρει το χάρισμα του στους υπόλοιπους. Όταν το κάνει αυτό όλα αλλάζουν. Η δουλειά γίνεται δημιουργία, το πρόβλημα γίνεται ευκαιρία, η οι φόβοι εξουδετερώνονται ο ανταγωνισμός γίνεται αλληλοσυμπλήρωση κτλ κτλ. Δυστυχώς όμως πολλές φορές οι άνθρωποι δεν αξιοποιούν τα ταλέντα τους και αυτό συμβαίνει εξαιτίας των περιοριστικών αγριόχορτων που υπάρχουν στο χωράφι της ψυχής. Αγριόχορτα οκνηρίας, έλλειψης αυτοσεβασμού, σπατάλης χρόνου τα οποία βέβαια εμποδίζουν το χάρισμα σου να ανθίσει και στερούν το μέλλον σου.

Τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας ώστε να απαλλαγεί από τα περιοριστικά αγριόχορτα και να καλλιεργήσει το σπόρο του? Από κάτω ακολουθούν 4 βήματα:

1.Εξερεύνησε τα δυνατά σημεία σου. Εντόπισε τους τομείς που πραγματικά κάνεις τη διαφορά. Προσοχή όμως μη φαντασιώνεσαι… Και εμένα μου αρέσει να τραγουδάω στο μπάνιο αλλά ξέρω ότι η φωνή μου περισσότερο ενοχλεί για αυτό και δεν έγινα ποτέ τραγουδιστής. Στάσου με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σου και εντόπισε πραγματικά αυτό που πιστεύεις πως σε κάνει να ξεχωρίζεις σε σχέση με τους άλλους. Τι είναι αυτό στο οποίο πιστεύεις πως δύσκολα θα σε ξεπεράσει κάποιος καθώς νιώθεις πως υπάρχει ‘έμφυτο μέσα σου? Ποιο θεωρείς πως είναι το θείο χάρισμα σου?

2.Βρες τα κίνητρα σου. Για ποιο λόγο τα κάνεις όλα αυτά? Γιατί πας στη δουλειά για παράδειγμα και έχεις επιλέξει αυτή τη συγκεκριμένη καριέρα? Για ποιο λόγο λιώνεις στην προπόνηση ή στο διάβασμα ή μπροστά από το pc κτλ κτλ.. Συγνώμη αλλά αν ο βασικός λόγος είναι τα χρήματα τότε είσαι λάθος.. Σίγουρα τα χρήματα είναι απαραίτητα αλλά αυτό που θα σου προσφέρει απόλυτη ικανοποίηση και πνευματική γαλήνη και ψυχική ολοκλήρωση δεν είναι τα υλικά αγαθά. Αν αυτό που κάνεις είναι επειδή γεμίζει τη ψυχή σου, νιώθεις πως σε ανεβάζει πνευματικά και σε συνδέει κατά κάποιον τρόπο με το θειικό στοιχείο της δημιουργίας σου τότε συνέχισε, είσαι σε καλό δρόμο.

3.Βρες ανθρώπους με παρόμοιες ικανότητες-ταλέντα. Εντόπισε τους, παρατήρησέ τους και μάθε από αυτούς. Ρώτα τους με ποιον τρόπο κατάφεραν να ξετυλίξουν τις δυνατότητές τους. Τι είναι αυτό το οποίο τους βοηθάει να κάνουν αυτό που κάνουν με τρόπο τόσο φυσικό? Εξερεύνησε τις τεχνικές τους και προσπάθησε να βοηθηθείς από αυτές. Έτσι θα καλλιεργήσεις σε μεγάλο βαθμό και το δικό σου χάρισμα.

4.Δημιούργησε μία μελλοντική εικόνα σου. Φτιάξε με το μυαλό σου μια ζωντανή εικόνα για το πως θα είναι ο κόσμος σου στο μέλλον καθώς θα μοιράζεσαι σε μέγιστο βαθμό τις δυνάμεις σου, το ταλέντο σου και το σπόρο σου. Αγκάλιασε της εικόνα αυτή και επανέλαβε την μέσα σου καθημερινά. Αν αυτό που κάνεις πραγματικά σε παθιάζει με αυτή την άσκηση θα κάνεις τη διαφορά μέρα με τη μέρα. Θα δεις ότι ο εαυτός σου σε καθημερινή βάση θα κάνει ότι είναι δυνατό για να φτάσει αργά αλλά σταθερά στην εικόνα που έχεις πλέξει με τη φαντασία σου.

Ακόμα και αν νιώθεις μπερδεμένος για το ποια είναι η φύση των χαρισμάτων σου, μην απογοητεύεσαι. Καλλιέργησε το έδαφος της ψυχής σου με νερό αγάπης και σεβασμού για τον εαυτό σου και έτσι η σπίθα σου θα λάμψει και μαζί με αυτή θα φωτίσουν και τα ταλέντα με τα οποία σε προίκισε η ζωή, όποια και αν είναι αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here