Ότι υπάρχει από τα αεροπλάνα και τα αυτοκίνητα μέχρι τους υπολογιστές και τα smartphones ξεκίνησε πρώτα σαν σπόρος πίστης στο νου και στην ψυχή των δημιουργών τους.Προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά η κάθε καινοτομία πρέπει πρώτα ο δημιουργός να πιστέψει συνειδητά στο όραμα του και να γυρίσει την πλάτη σε όλους και σε όλα λένε το αντίθετο.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με όλους τους ανθρώπους. Αυτό που συνήθως πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε για εμάς και το όραμα μας καθορίζει και την πορεία μας στη ζωή. Αυτό που πιστεύεις, αυτό γίνεσαι. Δεν καθορίζεις το μέλλον σου σαν άνθρωπος αλλά καθορίζεις το τι πιστεύεις. Στη συνέχεια οι πεποιθήσεις αυτές καθορίζουν τη συμπεριφορά σου, τις επιλογές σου και τέλος οι επιλογές που κάνεις καθορίζουν το μέλλον σου.

Από που προκύπτουν όμως όλα αυτά? Αναλογίστηκες ποτέ οι πεποιθήσεις που έχεις από που πηγάζουν? Πολλές από αυτές διαμορφώνονται κατά την παιδική μας ηλικία  τότε που δεχόμαστε εξαιτίας της αθωότητας μας αναντίρρητα τις πεποιθήσεις και τις θετικές αλλά και τις αρνητικές κάποιων σημαντικών ανθρώπων στη ζωή μας. Οι υπόλοιπες προκύπτουν ανάλογα με τα βιώματα του καθενός με το πέρασμα του χρόνου, τα οποία αφήνουν το αποτύπωμα τους στον εγκέφαλο και πιο συγκεκριμένα στον υποσυνείδητο νου.

Υποσυνείδητος νους? Ναι είναι το μέρος το εγκεφάλου το οποίο σε ωθεί να κάνεις κάτι χωρίς να το σκεφτείς και πολύ ή και καθόλου. Δε σκέφτεσαι για να χτυπήσει κάθε φορά η καρδιά σου έτσι? Αυτό για παράδειγμα οφείλεται στον υποσυνείδητο νου. Το υποσυνείδητο όμως δεν χρειάζεται μόνο για τις απαραίτητες ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού σου. Συγκεκριμένα περίπου το 90% της ζωής βιώνεται στο υποσυνείδητο ενώ μόλις το 10 % στο συνειδητό. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει πως η υποσυνείδητη λειτουργία του εγκεφάλου είναι η βασική κινητήρια δύναμη των σκέψεων των πράξεων και των συμπεριφορών μας.

Ο τρόπος που μιλάμε και που σκεφτόμαστε δεν μας επηρεάζει μόνο τη συγκεκριμένη στιγμή που το κάνουμε. Μπορεί να διεισδύσει στα άδυτα του υποσυνείδητου και να εσωτερικοποιηθεί διαμορφώνοντας μακροπρόθεσμα τη συμπεριφορά μας και τις πεποιθήσεις μας. Σε πραγματικούς όρους της καθημερινότητα, ο τρόπος που μιλάμε στον εαυτό μας (αυτοδιάλογος, όλοι το κάνουν συνειδητά ή μη) διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη ζωή και η ίδια η αντίληψη επηρεάζει άμεσα τη συμπεριφορά μας.Τώρα λοιπόν που το ξέρετε μην αγνοείται τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω σας. Επίσης μη ζείτε με την ψευδαίσθηση ότι δεν έχετε ριζωμένες πεποιθήσεις μέσα σας καθώς όλοι μας έχουμε..

Αν κάποιοι από εσάς μιλάτε συχνά για το πόσο άδικη είναι η ζωή και το πόσο δύσκολο είναι για εσάς να κάνετε το οτιδήποτε τότε θα αρχίσετε να συμπεριφέρεστε με βάση την αντίληψη αυτή και ο κόσμος σας θα διαμορφωθεί υπό το πρίσμα της αδικίας την οποία θα βλέπετε ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει. Από την άλλη, αν υπάρχουν άτομα που βλέπουν την επιτυχία να έρχεται και πως είναι ικανά να πετύχουν ότι έχουν βάλει στο κεφάλι τους τότε τα άτομα αυτά όχι μόνο θα κάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν αλλά η ενέργεια της ζωής τους θα γεμίζει με βάση την αντίληψη τους αυτή. Πρόσεχε λοιπόν τι σκέφτεσαι και τι πιστεύεις. Είναι σημαντικό να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι αν δεν σου αρέσει αυτό που βιώνεις. Η πίστη στην επιτυχία του οράματος σου είναι πολύ σημαντικός παράγοντας  για την επίτευξη του στόχου. Χωρίς την πίστη ο δρόμος προς την επιτυχία είναι τραχύς και δύσβατος.

Θέλω να τονίσω κάτι.. Όλη αυτή η κουβέντα περί υποσυνείδητου νου δεν είναι απλοί τσαρλατανισμοί. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως οι σκέψεις μας μπορούν να αλλάξουν ριζικά την υλική δομή του εγκεφάλου μας. Αυτό το ονομάζουν νευροπλαστικότητα και είναι ένα φαινόμενο που προκαλεί επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη σκέψη και τον ανθρώπινο μυαλό.

Αλλάζοντας λοιπόν τον τρόπο που κατευθύνουμε τις σκέψεις μας μπορούμε να διαμορφώσουμε τη βιολογία του εγκεφάλου μας. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι ο συνειδητός και αποφασιστικός εσωτερικός διάλογος.Μπορούμε να αποκτήσουμε τη συνήθεια να χρησιμοποιούμε μία έντονη και θετική γλώσσα ώστε με το χρόνο να προκαλέσουμε αλλαγές στη ζωή μας. Δεν σας ζητάω να κακομάθετε τον εαυτό σας μιλώντας αισιόδοξα και χαρούμενα για ότι σας συμβαίνει στη ζωή με φρου φρου και αρώματα και ζαχαρωτά και λουλούδια και όλα είναι καλά κτλ κτλ… Το θεωρώ πολύ κλισέ και υποκριτικό αυτό.

Από την άλλη αυτό που θέλω να κάνετε είναι να είστε δίκαιοι με τον εαυτό σας, επιλέγοντας προσεκτικά και συνειδητά τις λέξεις το είδος της γλώσσας και τα συναισθήματα που χρησιμοποιείται κάθε φορά που επιχειρείτε να κάνετε κάτι, να σκεφτείτε κάτι ή και στις περιπτώσεις αυτοδιαλόγου. Όλα ξεκινούν από τη συνειδητή επιλογή να μιλάτε και να σκέφτεστε με έναν τρόπο που σας βοηθάει και δεν βλάπτει. Ακόμα και να έχετε τα πιο σκοτεινά προβλήματα, αν επιλέξετε να τα φωτίσετε με ένα πιο βολικό φως, τα πράγματα γίνονται ευκολότερα.

Όλα ξεκινούν από τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε, σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Αυτό είναι το βασικότερο θεμέλιο της πραγματικότητάς σας. Δημιουργήστε την πραγματικότητα που θέλετε να ζήσετε ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω. Το κλειδί της επιτυχίας δεν είναι εκεί έξω αλλά μέσα σας. Δείτε τις δυσκολίες σαν ευκαιρίες να βελτιωθείτε. Δείτε τον εαυτό σας σαν σύμμαχο στο παιχνίδι της ζωής. Ήρθε ο καιρός να λάμψετε.. Ψηλά το κεφάλι ήρθε η ώρα να γνωρίστε την πραγματικότητα που σας αξίζει.Το ταξίδι τώρα ξεκινάει.

Με αγάπη,

Μέντορας Επιτυχίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here