Να είσαι επιτυχημένος!

Στη σύγχρονη εποχή η επιδίωξη της επιτυχίας αποτελεί την αρχή και το τέλος των πάντων.Ένας ολόκληρος κόσμος σε μία κατάσταση μέθης προσπαθεί να αγγίξει την κορυφή, να είναι ο καλύτερος, να πετύχει απέναντι σε όλους και στα πάντα.

Τι είναι όμως η επιτυχία στην πραγματικότητα? Πως ορίζει ο καθένας από εμάς την έννοια της επιτυχίας? Μήπως σημαίνει να έχεις πολλά χρήματα? Μήπως είναι να κατέχεις δύναμη και εξουσία? Είναι άραγε η δημοσιότητα και η επωνυμία? Μήπως επιτυχία σημαίνει να είσαι ζωντανός και υγιής?

Αν ναι θα ήθελα να σας πω με όλη την ειλικρίνεια πως έχω γνωρίσει ανθρώπους με χρήματα τα οποία δεν είχαν κανένα νόημα στη ζωή τους. Ανθρώπους με δύναμη και κύρος χωρίς όμως κανέναν σκοπό. Ανθρώπους επώνυμους με καμία ικανοποίηση. Σωματικά ζωντανούς και υγιής αλλά πνευματικά νεκρούς ανθρώπους.

Αν με ρωτήσετε τώρα τι ορισμό δίνω εγώ στην επιτυχία θα σας απαντήσω πολύ απλά. Θεωρώ πως επιτυχία στη ζωή σημαίνει να ανακαλύψεις τον απώτερο σκοπό σου, το νόημα της ύπαρξης και της αξίας σου και στη συνέχεια να προσφέρεις την αξία σου αυτή που μόνο εσύ μπορείς να προσδώσεις σε αυτόν τον κόσμο όσο θα βρίσκεσαι εδώ.Όταν ένας άνθρωπος φτάσει στο σημείο να ανακαλύψει το πάθος του, την αγάπη του, το ταλέντο του και μία ισχυρότερη αίσθηση νοήματος στη ζωή, τότε τα πάντα γίνονται πιο ολοκληρωμένα και λειτουργούν πιο εύκολα και ομαλά.Από την εργασιακή καθημερινότητα μέχρι και τις διαπροσωπικές σχέσεις ο συνειδητοποιημένος για το σκοπό του άνθρωπος επιδρά πιο αξιόλογα και ουσιαστικά.

Για να μη παρεξηγηθώ δεν έχω καμία ένσταση στην απόκτηση υλικών αγαθών, στην συλλογή χρηματικού πλούτου και ότι συνεπάγεται. Απλά θεωρώ πως αυτό δεν είναι το παν στην ζωή και επίσης έχω στο μυαλό μου την απόκτηση χρημάτων και τα ζητήματα υλικών αγαθών ως μέσο για τη διευκόλυνση κάποιων καταστάσεων  όχι όμως ώς αυτοσκοπό και λόγο για να υπάρχουμε.

Από την άλλη θεωρώ πως η ευτυχία είναι η μεγαλύτερη μορφή επιτυχίας. Η επιτυχία δε συνεπάγεται όμως την ευτυχία. Η αναζήτηση της πληρότητας, της αφθονίας και της ψυχικής ηρεμίας αποτελούν την ευθύνη του κάθε ανθρώπου που θέλει να είναι συνεπής στη δημιουργία γερών θεμελίων σημαντικής επιτυχίας.Το αίσθημα της προσωπικής αξίας και η προοπτική ενός ανώτερου νοήματος θα σου εμφυσήσει τα συστατικά που απαιτούνται στη δημιουργία μιας πλούσιας και ουσιώδους ζωής.Η εύρεση ενός κύριου σκοπού και λόγου ύπαρξης θα δώσει μία αστείρευτη δύναμη η οποία θα βοηθήσει να εξελιχτείτε σε όποιο μονοπάτι έχετε επιλέξει σε αυτόν το κόσμο.

Το βασικό πρόβλημα του κάθε ανθρώπου και εμπόδιο στην επιτυχία του καθενός είναι η αδράνεια. Οι περισσότεροι δε θα κάτσουν να αναζητήσουν την εικόνα του κύριου σκοπού τους στη ζωή. Άλλοι θα επαναπαυτούν κατηγορώντας την κατάσταση των πραγμάτων στην τωρινή πραγματικότητα, θα μιλήσουν για την οικονομική κρίση και για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στην Ελλάδα έστω για να αναφέρεις τη λέξη επιτυχία. Όλα αυτά είναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. Άλλωστε η αναζήτηση ενός βαθύτερου νοήματος στη ζωή είναι εσωτερική διαδικασία και δεν έχει να κάνει με το “έξω”. Ο δρόμος που οδηγεί στην επιτυχία διαγράφεται πρώτα από όλα μέσα σας και αυτή είναι μια πεποίθηση που θέλω να περάσω σε όλους σας.

Ο δικός μου σκοπός είναι να αναδείξω τη δυναμική της επιτυχίας που βρίσκεται μέσα σας και να τη φέρω στην επιφάνεια.Η δικιά σας ευθύνη απέναντι στον εαυτό σας είναι να βρείτε ποιος είναι ο ανώτερος σκοπός σας, για ποιο λόγο λέει κ καρδιά σας βαθιά μέσα της ότι υπάρχετε και στη συνέχεια να οργανώσετε και να κατευθύνετε τις δυνάμεις του νου σας προς έναν συγκεκριμένο στόχο. Από εκεί και πέρα έχετε μπει στο μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στο δρόμο προς την επιτυχία. Εγώ θα προσπαθήσω να γίνω ο οδηγός σας.

Μείνετε συντονισμένοι,

@mentorasepitixias.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here